Слабите географски познания в здравната инспекция в Русе доведоха до ненужна

...
Слабите географски познания в здравната инспекция в Русе доведоха до ненужна
Коментари Харесай

Чужди туристи се оказаха под ненужна карантина в Русе

Слабите географски знания в здравната инспекция в Русе доведоха до ненужна карантина на десетина непознати туристи, заяви Би Ти Ви.

Туристите били от Сингапур и влезнали в България през Русе на път за Велико Търново, където имали непокътнат хотел. Те били без грипни признаци, само че здравните инспектори в Русе уведомили сътрудниците си във Велико Търново, че би трябвало да ги изолират в хотела им.

Във Велико Търново вярно решили, че Сингапур не е измежду рисковите местоположения и не приложили ограничаването. В Русе пък признали, че сбъркали Сингапур с Хонконг и работили като за идващи от тази територия. В последна сметка карантината на туристите е траяла към час.

“Колегите се действали към тях като завърнали се от Хонконг, по тази причина са ги подали за наблюдаване и карантина. Тъй като Сингапур досега не влиза в страните, с които по този начин действаме, те си пребиват обикновено, свободно, без да се постанова да се карантинират ", изясни доктор Ангел Кунчев, основен държавен здравен контрольор.

В България няма доказана проба за съществуване на ковид. Наблюдават се идващите от Италия и Китай, към който принадлежи и Хонконг, следва да бъдат добавени и Южна Корея и Иран поради огромното разпространяване на болестта в тези страни.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР